Четирима италиански хулигани пребиха и намушкаха с нож американски турист, след като го помислили за английски фен. 23-годишният американец се разхождал из нощен Рим и заговорил хулиганите на английски. Според полицията американецът бил свален на земята, а четирима души го ритали и наръгали с нож.Нарушителите са арестувани.

При друг инцидент британски запалянко е бил наръган, а осем души са били задържани. В същото време 19-годишен англичанин и неговият баща са в ареста заради нарушаване на реда в бар, а други двама пък се опитали да платят вечерята си в елитен ресторант в Рим с фалшиви банкноти. Полицията информира и за наличието на фалшиви билети на черния пазар.

Над 20 хиляди фена на двата финалиста ще гледат двубоя по улиците на Рим. Властите забраниха от снощи продажбата на алкохол. Полицията изпитва сериозни притеснения за провокация на финала между привърженици на Лацио и Рома. Ултраси са отправили анонимни заплхи към англичаните.

В последните два сблъсъка между феновете на Юнайтед и Рома се стигна до сериозно насилие. Относно Барселона, 15 хиляди "каталунци" пристигнаха в Рим с 85 чартърни полета. В последните часова полицията отбеляза и сериозно нашествие на фенове от над 100 автобуса от Испания. До момента охраната е изключително предпазлива при срещата на английската и "каталунската" агигтки.