Челси падна от Ювентус с 0:3 и почти загуби шансове да излезе от груповата фаза на Шампионската лига. Мениджърът на английския тим Роберто Ди Матео пое цялата вина за лошото представяне на отбора.

„Аз съм виновен за резултата, аз съм виновен за представянето ни. Това бе много лоша вечер за нас, но ако някой трябва да бъде винен, то това съм аз”, категоричен бе той на пресконференцията след мача.

Ди Матео отнесе доста критики за стартовия си състав, тъй като излезе на терена без изявен нападател – Торес и Виктор Моузес останаха на резервната скамейка, а титуляри бяха Еден Азар, Хуан Мата и Оскар.

„Смятах, че това е съставът, с който ще победим Ювентус. Исках да им създам различни проблеми, да не могат да отговорят. До голяма степен това направи Азар. Смятам, че той се справи добре със задачата си. Когато обаче резултатът е негативен, всичко се поставя под съмнение. Сега просто трябва да се стегнем”, обясни решението си наставникът.

Шансовете на Челси за класиране напред вече са доста илюзорни – английският тим трябва да бие Нордшеланд в последния си мач, а Шахтьор (Донецк) да шокира Ювентус. Ди Матео обаче не губи надежда:

„Имаме надежда, защото математически все още е възможно това да се случи. В големите клубове, ако имаш няколко лоши резултата, напрежението върху теб е огромно. Така е от първия ден.”