Кариерният форум на Bulgaria Wants You във Виена се превърна в най-мащабното събитие за българи в чужбина. Стотици сънародници го посетиха, за да търсят работа у нас и за да чуят историите на успеха на мотивационни лектори като Надежда Нейнски, Стилиян Петров и Георги Тошев.

„Говорим за промяна да държавата, но промяната на държавата започва от промяната на всеки един от нас. Когато започне промяната в мисленето, да мислим какво можем да дадем, а не да вземем, тогава ще започне и промяната в държавата.“ - това заяви дипломатът и бивш външен министър Надежда Нейнски в рамките на форума „Кариера и живот – защо в България?“.

„България има нужда от светли хора, от хора, които вярват, че светът се променя и че доброто винаги побеждава“ - посочи тя.

Пред сънародниците ни във Виена Нейнски каза, че винаги ще помни как е сбъднала голямата си мечта - да замине за чужбина и да се реализира там.

„Първите ми месеци в Америка бяха изключително трудни, бях изчислила, че имам 13 долара на ден. Бях оставила семейство и деца в България, но исках неистово да бъда част от този свят. И всичко това ми помогна да бъда успешен министър на външните работи, защото за да бъдеш такъв трябва да имаш идея каква България искаш да видиш и никога да не поставяш интересите и пред тези на друга държава. Българите сме от малцината народи, които в чужбина ругаят собствената си държава. Ние винаги сме страдали от комплекса от недооценяване, склонни сме да омаловажаваме онова, което можем да направим и постигнем. Това, което ни липсва, е, че не умеем да работим в екип. Това, което се случва с нас, е резултат от дългите години комунизъм“, каза още Надежда Нейнски.

Сред лекторите на събитието беше и журналистът и продуцент Георги Тошев.

„Трябва да приемем, че нашето завръщане в България не е нашият провал, а нашият избор“, коментира той. 

Следващият безплатен кариерен форум на Bulgaria Wants You ще бъде във Варна на 2 декември, а регистрации се приемат н сайта на платформата – bulgariawantsyou.com.