На 4 ноември платформата за кариера и живот Bulgaria Wants You организира своя първи голям форум във Виена. Негови водещи ще бъдат Иван Христов и Андрей Арнаудов, а сред лекторите са успели мениджъри и собственици на международни компании, както и публични фигури.

Сред популярните личности, които ще влязат в ролята на мотиватори от сцената на „Кариера и живот – защо в България?“, са футболистът Стилиян Петров, журналистът Георги Тошев и първата жена външен министър на България – Надежда Нейнски.

Снимка: Константин Вълков

„Приех поканата да бъда част от събитието на Bulgaria Wants You във Виена, защото съм изкушена да говоря по темата за „смисъла“. В целия ми професионален път тази тема е била свързана с България и работата ми за нея е била най-истинското ми професионално удовлетворение“, споделя бившият ни посланик в Турция.

Като дипломат и експерт по „Международни отношения“ г-жа Нейнски е единствената жена от Европа сред 45-те лидери от цял свят в Harvard Advanced Leadership Initiative. В това свое качество тя участва в изготвянето на геополитически анализи за променящия се световен ред и до днес.

На форума в австрийската столица се очакват над 1000 българи, живеещи зад граница и десетки компании, които ще търсят своите нови служители на място. Присъствието е напълно безплатно, но изисква задължителна регистрация на адрес: https://bulgariawantsyou.com/events.