Остават две седмици до най-посещаваното кариерно събитие у нас. „Кариера и живот – защо в България?“ ще се състои на 11 юни в зала „Джон Атанасов“ на София Тех Парк. То се организира от Bulgaria wants you и ще събере на едно място най-отговорните работодатели от страната.

Лицата на платформата Андрей Арнаудов и Иван Христов официално обявяха името на Калин Сърменов в качеството му на лектор на форума. Емблематичният актьор, музикант, режисьор и художник е директор на Сатиричния театър „Алеко Константинов“, който е нагледен пример как трябва да се управлява едно културно учреждение през 2023. Баща на три деца, той е твърдо на мнение, че ситуацията в България може и трябва да се промени.

„В България много обичаме да сме безотговорни. Отиваш и го правиш, аз така съм научен – да върша по най-добрия начин всяка задача. Нямам друг подход. Това искам да предам на децата си, на студентите си, на младите хора на България. Нужен е хъс, амбиция, знание и желание, за да прекъснем този порочен кръг, който възпира развитието ни. Искам внуците ми да живеят в един по-цивилизован свят, който е изграден от нови правила, които показват социално мислене един за друг. Искам младите да измият „срама“ на нацията ни и един ден да не сме на последно място в образователната система, да не сме на последно място по интелигентност.“ – споделя Калин Сърменов пред Bulgaria wants you.

Снимка: Bulgaria Wants You

Събитието „Кариера и живот – защо в България“ е напълно безплатно, но изисква регистрация на сайта на платформата. Идеята на форума е да мотивира присъстващите да се развиват у нас и да ги запознае с възможностите за работа, които компаниите в България предоставят.

Ден по-късно, на 12 юни (понеделник), кариерният форум логично ще прелее в Национална дискусия под надслов „Демографията няма цена“, където ще се постави акцент върху предизвикателствата пред пазара на труда у нас и възможните решения за овладяване на негативните демографски тенденции. Форумът се провежда за втора поредна година под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова и ще събере на едно място представители на бизнеса, изпълнителната и законодателната власт, синдикати, експерти и обществени личности. Негови организатори са Движението за национална кауза (ДНК), Economic.bg и платформата Bulgaria wants you.