Платформата „Bulgaria wants you“ официално обяви, че организира най-големия кариерен форум в България. Той ще се състои на 11 юни (неделя) в зала „Джон Атанасов“ на София Тех Парк и е напълно безплатен след регистрация. Събитието ще се проведе след изключително успешните си издания в Мюнхен, Пловдив и Лондон.

„Кариера и живот - защо в България?“ е мост между бизнеса и хората, предлагайки шансове за кариерно развитие, както за българите в страната, така и атрактивни предложения за привличане на тези от чужбина. По предварителни данни се очакват над 1000 посетители, а близо 80 водещи компании буквално ще търсят своите нови служители сред тях.

„Организираме нещо наистина мащабно, с което целим да мотивираме присъстващите да се развиват у нас, както и да ги запознаем с възможностите за работа, които компаниите в България предоставят. Форумът включва и лекторски панел, на който посетителите ще имат възможност да получат съвети от професионалния и житейски опит на реализирани предприемачи и бизнес лидери. Към този момент няма да разкрием имената на потвърдилите лектори, но сред тях има хора, които буквално респектират с кариерата и постиженията си. Благодарим за медийната подкрепа на bTV Media Group, на съорганизаторите ни от Economic.bg, както и на приятелите от Евронюз България и 24 часа“, коментира Андрей Арнаудов – ТВ продуцент и съосновател на платформата Bulgaria wants you.

Събитието е напълно безплатно, но изисква предварителна регистрация на сайта на платформата www.bulgariawantsyou.com

Ден по-късно, на 12 юни (понеделник), кариерният форум логично ще прелее в Национална дискусия под надслов „Демографията няма цена“, където ще се постави акцент върху предизвикателствата пред пазара на труда у нас и възможните решения за овладяване на негативните демографски тенденции. Форумът се провежда за втора поредна година под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова и ще събере на едно място представители на бизнеса, изпълнителната и законодателната власт, синдикати, експерти и обществени личности.

Събитието се провежда в партньорство с Economic.bg и Сдружение ДНК - Движение за национална кауза.