Депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов е спекулирал с името на премиера Бойко Борисов и така е успял да се сдобие с 4 тона суджук, 60 кг кайма и филе „Елена”. Месото така и не достигнало до премиера, а било складирано в помещение на самия Мартинов.

Това стана ясно от брифинга на главния прокурор Сотир Цацаров, който обясни защо е поискал имунитета на Мартинов. Депутатът се отказа сам от него и обяви, че жертва на атака от хора, които му дължат наеми.

По-рано днес стана ясно, че искането на Цацаров се основава на данни, събрани от Специализирано звено "Антикорупция", потвърдени от проверка на ДАНС. Обвинението към Мартинов е за злоупотреба с власт.

Главният прокурор е получил сигнал от гражданин за престъпна дейност. При извършената проверка се оказва, че подалият сигнал е бивш служител на МВР. Започнала проверка.

„В началото на месец юли пък до премиера пристига справка от ДАНС за придобити данни за злоупотреби, извършени от народен представител. В няколко от случаите народният представител е ползвал изключително активно името на премиера“, поясни Сотир Цацаров.

„Използвал е правомощията си както за дребни престъпления като прекратяване на фишове, спиране на полицейски проверки, така и за доста по-сериозни престъпления. Опитал се е да оневини бивш зам. -министър, причинил катастрофа с жертви. Ще му бъдат повдигнати 5 групи обвинения - изнудване, принуда, и натиск спрямо орган на реда и физическо лице”,  обяви още главният прокурор.

На 19 юли наблюдаващият прокурор е предложил да се снеме имунитета на Живко Мартинов от ГЕРБ, който бе депутат и в миналото Народно събрание.