Жители на гълъбовското село Обручище започват серия от блокади на пътя Гълъбово - Мъдрец в знак на протест заради лошото състояние на отсечката. Участъкът не е ремонтиран основно от изграждането му през 1978 г. Ежедневно от там минават над 1200 автомобила, автобуси и тежкотоварни камиони.

Инициативен комитет от жители на Обручище са заявили протести и блокади в сряда, четвъртък и петък. В сряда движението на автомобили ще бъде ограничено от 6 ч. до 8 ч., в четвъртък до 9 ч., а ако не се стигне до някакво развитие по исканията им, в петък са готови да затворят пътя безсрочно, каза инж. Тенчо Кайряков, председател на инициативния комитет организиращ протестите в Обручище.

"Каним всички, които са минали по този път и са изкривили джанти, пукнали гуми, ударили стъкла и други да дойдат да ни подкрепят. Ние ходим из дупките, трошим колите си, не стига, че се тровим, че се давим, остава и на пътя да направим някоя бела", отбеляза той.

Предвидената блокада се очаква да затрудни достъпът на работниците до рудниците на "Мини Марица-изток" и до въглищните централи в комплекса - ежедневно оттам минават автобусите на ТЕЦ-овете и на миньорите с над 2000 души работници.

Това не е първият протест на жителите, досега обаче не са предприети действия за пълноценен ремонт на пътя. До този момент по отсечката са правени само частични ремонти и кърпежи на дупките.