Куче, вързано за пикап, беше влачено по варненски булевард. Видеоклипът, които показва жестокото отношение към животнтото предизвика гнелна вълна в социалните мрежи. 

Васил Калчев се прибира пеш, когато вижда ужасната гледка.

„Покрай мен мина пикап с вързано за него безжизнено куче... Бях шокиран – посред бял ден в центъра на Варна....”, разказва свидетелят на случката.

По информация на природозащитници шофьорът е карал километри с вързаното куче.

Елена Николаева от „Анимал Хоуп България” обяснява, че в колите зад него, пред него са наблюдавали хора, с деца. „Това е престъпление не само към животното, което е зверски убито, това е престъпление към обществото. Просто не трябва да има никаква търпимост”, отбеляза още Елена Николаева.

Сред възмутените е и депутатът Нели Петрова, осиновила две кучета. Тя признава, че зоополицията у нас едва прави първите си стъпки.

„Полицията трябва да има по-големи правомощия, да има обучени зоополицаи, които да имат правомощия след един такъв случай като вчера във Варна, човекът да бъде задържан”, каза Нели Петрова.  

Очевидците са сигнализирлаи полицията. Започнало е досъдебно производство за проявена жестокост към животно. Установен е собственикът на автомобила, изяснява се кой е шофирал.