Районната прокуратура в Смолян внесе обвинение срещу 38-годишна жена с инициали Е.П. за измама за разваляне на магии. Тя е въвела в заблуждение пострадалата жена, че ще развали магия и така ще излекува болния ѝ съпруг и с това причинила имотна вреда в размер на общо 15 860 лева.

Жертвата решила да се обади на обява и обяснила, че съпругът ѝ не е добре здравословно - лекувал се в болница след операция, но не се подобрявал.

Е.П. обещала, че със сигурност ще му помогне, но трябва да ѝ се плати, „защото магията била много силна". На четири пъти тя поискала различни суми пари – за разваляне на заклинание с арабски символи, за катран от Турция и за лечебна вода от Израел, съобщават от Районната прокуратура в Смолян.

По-голяма част от парите съпругата на болния взела като заем от своя близка, която пък изтеглила кредит. Жената, която твърдяла, че разваля магии, настояла мъжът да не се връща в болница, но състоянието му не се подобрявало. Той постъпил отново в болница, където починал.

По-късно пострадалата жена се свързала отново и поискала си парите, но тя спряла да ѝ се обажда по телефона.

Спрямо обвиняемата е наложена от прокуратурата забрана за напускане на пределите на България. Парите на пострадалата не са възстановени. Районен съд–Смолян е насрочил делото за разглеждане в разпоредително заседание