40-годишна жена е по-тежко пострадала при верижната катастрофа на магистрала „Струма“, която стана тази сутрин.

При инцидента се удариха пет леки коли и два микробуса. Ранени са четирима души, които са транспортирани в няколко болници.

В болницата в Сандански са откарани трима души. Най-тежко е състоянието на жената, която е с контузии на главата и на таза. Има съмнение за счупен десен долен крайник, обясниха лекарите.

Другите двама пострадали са с по-леки травми. Единият от тях е отказал хоспитализация.

40-годишната жена е пътувала от Старчево и е отивала на работа в Сандански. Тя работи в цех за мебели. Наложи се да бъде транспортирана до "Пирогов". Спътникът й, шофьорът, с който е пътувала, остава в болницата в Петрич. 

Другите две жени след преглед са освободени. 

Около 8 ч., когато стана тежката катастрофа, мъглата е била непрогледна, разказват шофьори. В един от катастрофиралите бусове са пътували хора, връщащи се от Италия. Шофьорът е намалил скоростта и последвали ударите.

Петте автомобила и двата буса са смачкани. Шофьори успяват да спрат секунди, преди и те да попаднат в катастрофата. Някои от тях разказват, че настилката е била малко заледена.

Гъста мъгла и несъобразена с условията скорост са основните причини за инцидента, заявиха от Районната прокуратура в Благоевград.

„По данни на водача, който е карал най-отпред, е намалил заради гъстата мъгла и са последвали множество удари. Ранените хора са от цялата страна, уточняват се. Има и чуждестранни граждани, участници в катастрофата“, каза Ангел Атанасов.

Движението в участъка на инцидента вече се извършва нормално.