Пореден случай на домашно насилие, този път от Симеоновград. Мъж е пребил с метална тръба приятелката си, с която живеели на семейни начала в града. Извършителят е задържан за домашно насилие и причиняване на телесна повреда.

Пострадалата е откарана в областната болница в Хасково за лечение, като за живота ѝ има опасност, предава БТА.

Нападателят е задържан до 24 часа по образуваното досъдебно производство, допълват от полицията.

От началото на тази година до началото на месец юли в Хасковска област са регистрирани 83 случая на домашно насилие. Статистиката бе представена на заседание на Областния съвет за превенция на домашното насилие, което се състоя в областната администрация на 12 юли.

Рязък скок на случаите на домашно насилие у нас, отчитат и от МВР. Само за първите 8 месеца на тази година броят им е с 62% по-висок от цялата 2022 г., сочат официалните данни.

Ако за цялата минала година са образувани 852 досъдебни производства, то само за първите осем месеца на тази година те са 1383. В близо 600 от случаите за 2023 г. се касае за нанасяне на телесна повреда.

От МВР определиха статистиката за домашното насилие като стряскаща. По данни на полицията, след като стана ясен случаят „Дебора“, има много повече оплаквания, както и много повече издадени ограничителни заповеди.