В 9 области в Югозападна и Южна България – Перник, София-град, Софийска област, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково, е обявен жълт код за потенциално опасно време за ниски температури, които създават условия за поледици и хлъзгавост.

Снимка: АПИ

Обработката на настилките продължава, тъй като заради ниските температури - особено в усойните места и по съоръженията, има предпоставки за хлъзгавост и заледяване, информират от АПИ.

Снимка: АПИ

Минималните температури тази сутрин бяха най-ниски в Костенец и Панагюрище – минус 16; в София – минус 15; в Пазарджик - минус 14; в Драгоман, Чирпан, Банкя, Перник и Благоевград - минус 13; в Крумовград, Раднево, Елена и Севлиево – минус 12; в Елхово – 11 и Сандански - минус 10.

Снимка: АПИ

560 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта. Всички пътища са отворени за движение за леките автомобили и са проходими при зимни условия.

Ограничен е трафикът на тежкотоварни автомобили над 12 т и преминаването с ремаркета и полуремаркета през прохода „Превала“, по пътя Батак – Доспат и по пътя Девин – Михалково. В област Смолян снежната покривка е над 35 см. Затворен за МПС над 12 т e Троянският проход.