“Доброто като заразно. То е като едно малко семенце, което никога не загива. То е като упоритото семенце на лотоса, което може да стои стотици години при киша, суша и когато един хубав слънчев лъч го докосне то развява своето зелено знаме към света. Това е знамето, което Левски ни е завещал”, заяви писателката Здравка Евтимова, която е гост в специалното студио на bTV - „Апостола и времето“, е посветено на 150-ата годишнина от гибелта на Васил Левски. 

Мисля, че точно днес в тези условия, е времето да се роди такъв политик, който да сложи себе си на второ място, за да може на първо място да е доверието на народа, добави тя.

Според нея за да се стигне до доверие трябва първо да се изчистят кривиците.

"Днес да се говори за саможертва може би трябва да се разбира живот и борба в името на постиженията на българите, където и да са те по света. Да отдаваме значение на личния комфорт не е нещо лошо. Казва - нека в България да има чисти и свети закони, в които и турчинът, и евреинът ще имат равни права. Васил Левски ни е завещал да живеем така, че личният ни комфорт да бъде стъпка към постигане на цел на общността", допълни Евтимова.

Повече гледайте във видеото.