Затвориха детска градина в Добрич заради положителен резултат за коронавирус на лице от персонала. Сградата се дезинфекцира. Помощник-възпитателка на една от групите миналата седмица се е почувствала зле, отишла е на работа, но не е имала контакт с децата. 

Малчуганите, за които отговаря жената са 8. От детското заведение съобщиха, че през последните ѝ два работни дни е посрещала деца и от друга група. Всички контактни и деца и колегите ѝ са изследвани с PCR тестове заCOVID-19.

След като станат ясни резултатите, ще бъде взето решение кога детската градина отново ще отвори врати. До тогава, всички 25 служите остават под домашна карантина. 

Помощник-възпитателката е хоспитализирана в неделя в нервното отделение на болницата с отрицателен кръвен тест за коронавирус, PCR тестът, обаче, показал наличие на заразата. Впоследствие е преместена в COVID сектора на лечебното заведение. 

Приемът в нервното отделение е спрян, пациентите, които са на лечение се изписват по преценка на лекуващите им лекари, съобразно здравословното им състояние и се поставят под 14-дневна карантина, уточняват от РЗИ – Добрич.

Сред заразените в Добрич има и двама абитуриенти от гимназия в града. Те са в добро общо състояние и са поставени под домашна изолация.