Засилени проверки на обектите за хранене и търговия по Черноморието правят инспекторите от Агенцията по безопасност на храните – БАБХ.

Заведенията по плажната ивица и всички сезонни обекти, които отварят за летните месеци, са под прицела на инспекторите. За миналия месец са проверени над 500 обекта по цялото Черноморие.

Снимка: btvnovinite.bg

Проверката започна от складирането и съхраняването на храните и суровините. Фризерите са отделни за месо, риба, зеленчуци, малотрайни колбаси. Температурата е от минус 18 до минус 20 градуса. Всеки артикул е придружен със сертификат за произход.

"Документ със срок на годност, търговски документ, който придружава продуктите", обяснява Георги Алексиев - салонен управител в заведение.

Радка Атанасова, инспектор БАБХ-Бургас, уточнява, че се проверява и дали са редовно заверени личните здравни книжки на работещите в кухнята.

Снимка: btvnovinite.bg

За да няма риск от замърсяване на храните, почистването става по график. Почистващите препарати трябва да са според изискванията на Министерство на здравеопазването.

Следи се още за информирането за алергени при храните.

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement