Засилени мерки на полицията по пътищата в цялата страна заради засиления трафик след поредицата почивни дни.

Трафикът на входа на София откъм АМ „Тракия“ е сравнително спокоен. Властите напомнят, че продължават да следят за скоростта и употребата на алкохол, като „Пътна полиция“ е изкарала в всички камери.

Очаква се и много хора да предпочетат да пътуват в следващите дни към съседните държави и трафикът към граничните ни пунктове с Румъния, Сърбия, Северна Македония, Гърция и Турция да бъде интензивен.

На магистрала "Хемус", преди тунел "Ечемишка", посока София и при Владая е въведено реверсивно движение с цел облекчаване на трафика в посока София. То ще остане поне до 20 ч., уточняват от полицията.

Борислав Славков вече 18 години работи в „Пътна помощ“ - без почивка и на празници. Казва, че професията му го е сблъскала с всякакви случаи, като най-често става въпрос за спукана гума или проблем с колата.  Заедно с техника отиваме да проверим сигнал за закъсала кола във Владая.

Този автомобил е с потънал съединител и затова пътят му оттук нататък е към сервиза.

„На излизане от Владя педалът на съединителя отказа и бях дотам. После дойдоха полицаите на караулката и ми помогнаха, бутнаха колата назад“, разказа Катя Коевска.

Снимка: bTV

От Съюза на българските автомобилисти всеки ден се отзовават на стотици сигнали в цялата страна.

„Освен за пътна помощ и технически повреди, недай си Боже и за произшествия, които са се случили, през кол центъра ни даваме и актуална информация за пътната обстановка в страната - къде има задръствания, къде има затруднения на движението и т.н.“, обясни Симеон Дървингов, началник на „Пътна помощ“ към СБА.

Призивът към шофьорите и днес е един - да бъдат внимателни на пътя.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!