Интензивен трафик и засилено полицейско присъстие на пътя има в първия от трите почивни дни. 

Снимка: btvnovinite.bg

На граничен пункт „Кулата” движението в посока Гърция е много интензивно. Преминаването през самия пункт отнема не повече от няколко секунди и обстановката е спокойна.

Рано сутринта обаче се образува колона от автомобили, но се „стопи” сравнително бързо – за около час. На пункта има за силено полицейско присъствие – проверява се за шофиране след употреба на алкохол и наркотици. 

Гръцки гражданин беше хванат след употреба на наркотици, след направен тест на място е установено,  че той шофира след като е приел опиати. 

Снимка: btvnovinite.bg

По моста на магистрала „Струма” край Дупница, който бе ше увреден преди месец, има отворени две ленти в посока Гърция и една в посока София, така че движението там за шофьорите е облекчено. 

Снимка: btvnovinite.bg

По магистрала „Тракия” движението е изключително интензивно. 

Единственият проблем е на магистрала „Марица”, където аварирал тир създаде затруднения за движението около 12 –тия километър. Движението там е в едната лента, но се регулира от Пътната полиция. 

На магистрала „Хемус”, където има ремонти, също се минава биз никакви проблеми, тъй като тунел „Витиня” е отворен и в двете ленти в посока Варна. 

По пътищата има изключително много полиция. 31 камери на тринога, 21 стационарни камери и 148 устойства в патрулките следят за скоростни нарушения. 

Камионите също имат разрешение да се движат по пътищата, така че водачите да бъдат внимателни. 

Очква се сериозни затруднения в пътуването да има в неделя, когато приключват почивните дни.