Протестиращите направиха заявка да блокират парламента по време на извънредното заседание на депутатите.

Народните представители не успяха да съберат кворум, обаче, и то се провали, а това допълнително разгневи демонстрантите.

Блокадата е организирана в социалните мрежи под надслов: „Домати за депутати“. 

Около сградата на парламента сутринта беше спокойно, но към 8 ч., когато депутатите започнаха да влизат в сградата - служебният вход на парламента беше обстрелян с яйца. 

Полицейското присъствие в района е засилено, движението е отцепено. Униформени образуваха жива верига, за да предотвратят преминаването на протестиращи към входа на парламента. Протестиращите бяха недоволни от факта, че са изтласкани в зелените площи поискаха да стъпят на тротоара.

В периметъра на Народното събрание има три палаткови лагера на демонстранти.

Недоволните се разочароваха от липсата на кворум и отсъствието на премиера. И към сградата на Народното събрание полетяха нова порция яйца и домати.

Протестиращите продължиха блокадата с жива верига около Народното събрание, като изпращаха излизащите депутати с викове и дюдюкания.

Демонстрацията приключи към 11:00 ч., но палатковите лагери и трите блокади на ключови места в столицата продължават, протестиращите се готвят за 36-ото шествие по улиците на София.