„Това е абсолютен позор. Борисов продължава дългогодишната си практика да унижава българския парламент, да неглижира суверена, защото парламентът е представителство на суверена. Днеска се скри от изслушване, скри се от хората“, заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов пред парламента, след като извънредното заседание на НС се провали заради липса на кворум заради неявяването на депутатите от ГЕРБ.

„Нашите младежи от „Демократична България“ го призоваха да дойде и да се извини за отношението към протестиращите, особено на младите протестиращи, на които каза, че не може да се управлява България без него и им каза, че 16 милиона ще променят гледната точка към това, което се случва, и да си подаде оставката“, каза Иванов.

„Искам да попитам Борисов кога ще разкаже за своите отношения с Маджо, кога ще бъдат разследвани концесиите, които получават по Черноморието фирми, свързани със СИК, защото ние сме готови да ги ревизираме. Борисови Валери Симеоново готови ли са да го направят?“, завърши Иванов, който отбеляза, че е пред парламента, за да подкрепи протестната акция на младите протестиращи от „Демократична България“

Малко по-късно сградата на парламента бе обграден от жива верига на протестиращи младежи.