И вторият опит за събиране на кворум за днешното извънредно заседание на парламента беше неуспешен и така то се провали. То беше свикано по искане на БСП, но управляващите не влязоха в залата и не се събра нужният брой депутати.

В листата за присъствие се подписаха 78 депутати, толкова бяха и при първия опит. В залата бяха единствено депутатите от БСП, ДПС и двама от ГЕРБ. От ВМРО изпратиха съобщение, че няма да влязат в зала.

След като председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обяви, че не може да се проведе заседание, от залата се чуха викове "Оставка!". Депутатите от БСП обявиха, че управляващите не са влезли в залата от страх.

Караянчева репликира, че социалистите нямат право да викат "Оставка!", след като заседанието е по тяхно искане и самите те не са осигурили нужния кворум.

Още преди началото на заседанието стана ясно, че ГЕРБ няма да са в залата с едно изключение - депутатът Александър Ненков и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. 

В пленарната зала липсваха пултове, а преброяването стана ръчно - с подписи в списък. Причината е, че от есента депутатите трябва да работят в бившата сграда на Партийния дом. 

От левицата свикаха извънредно заседание на парламента с настояване правителството на Бойко Борисов в 7-дневен срок да внесе актуализация на бюджета заради социално-икономическите мерки за преодоляване на кризата с коронавируса.

Днес трябваше да има и изслушване на министър-председателя и на министъра на вътрешните работи.