ГЕРБ и управляващото мнозинство си направиха ритуално самоубийство от страх. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод на проваленото извънредно заседание на парламента след липсата на кворум. 

„Страх от реакцията на опозицията, страх от протеста, страх от истината. Българският народ днес видя нагледно как се руши държавност. Бойко Борисов днес за пореден път показа как се погазва върховенството на закона. Защото раздаването на пари може да се случи само през Закона за бюджета и през неговата актуализация в парламента“, посочи лидерът на социалистите.

По думите ѝ в момента няма ясна информация колко са парите в бюджета, какъв е дефицитът, излишъкът или кредитите. 

„За един месец премиерът Борисов раздаде или обеща, в бъдеще време – несигурно, над 2 млрд. лв. – без план, без критерии, без оценка на кого ще помогнат тези пари, как ще стабилизират икономиката. Българи, с вашите пари, последният месец той си купува лично оцеляване и печели време, за да си допълни онова чекмедже – с пистолета“, коментира Нинова. 

Лидерът на левицата посочи, че от БСП настояват за разделение на властите и парламентарен контрол върху изпълнителната власт. „Вместо това днес имаме поредното доказателство за диктатура в държавата. Един човек за пореден път погази тази институция и еднолично решава съдбата на милиони хора“, допълни тя.

Нинова коментира, че заради социалната и икономическата криза държавата е парализирана и единственият изход от тази ситуация е оставка на правителството и предсрочни избори.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!