Извънредна доставка от ваксината на "Пфайзер" получи днес Имунизационният център на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, след като количествата бяха изчерпани заради изключително високия обществен интерес в последните два почивни дни.

Още с отварянето на имунизационния център тази сутрин се изви опашка от чакащи за ваксина – повечето хора чакаха за втора доза, а някои - за бустер. В понеделник опашката пред центъра също беше голяма и продължи почти през целия ден.

От „Пирогов” заявиха, че в момента разполагат с достатъчни количества от ваксините на Comirnaty (Pfizer), Moderna и Janssen. Лечебното заведение поднесе и извинение на чакащите граждани заради получилото се неприятно съвпадение с изчерпването на количествата Pfizer и струпалата се опашка.

В „Пирогов” се поставят ваксини срещу коронавируса и на деца от 5 до 11 години, но това става при предварително записване на час заради рационалното разходване на флаконите Pfizer. За ваксинацията на възрастни това условие не важи.

Имунизационният център на „Пирогов", както и педиатричният кабинет работят до 3 януари с единствен почивен ден на 1 януари. Работното време е от 9.00 до 16.00 часа за кабинета, в който се поставят детски ваксини и от 8.30 до 18.30 часа за кабинета за всички останали граждани.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!