Полицай от Твърдица е временно отстранен от длъжност заради вътрешно разследване, съобщиха от областната полиция в Сливен. То е образувано с оглед на първоначални данни за извършено престъпление от общ характер.

Започнало е дисциплинарно производство във връзка с тиражирани в социалните мрежи видеоклипове и коментари със смущаващо и нецензурно съдържание, касаещи евентуалното негово участие.

bTV разполага с чата и видеото, за които се твърди, че са изпратени от полицая до непълнолетно момиче в социалните мрежи. Видеото е със сексуално съдържание, а в края полицаят показва лицето си.

От полицията в Сливен казаха за bTV, че разследването ще докаже дали клипът е изпратен от колегата им, или само е бил в телефона му.

35-годишният полицай е в системата от три години, несемеен е и няма наказания. Според наши източници по време на разпитите полицаят е обяснил, че е загубил телефона си.

На 16 май от полицията призоваха за съдействие от граждани относно клип, разпространяван в социалните мрежи и конкретно във Фейсбук групата "Шивачево без цензура". 

Кметът на Шивачево Деян Иванов, който е и администратор на групата, каза пред репортер на БТА, че два пъти е свалил пост, който според него няма място там. На видеоклип, който бил цензуриран, се виждал мъж, за който се предполага, че е въпросният полицай.

В друг файл се виждал публикуван чат на човек, който твърди, че е полицай, с 13-годишно дете на сексуална тематика.

Относно случая в полицията в Сливен не са постъпвали официални сигнали и жалби от засегнати лица.

По случая е започнало разследване от дирекция "Вътрешна сигурност" с първоначални данни за престъпление от общ характер. По случая работи и отдел "Киберсигурност" към ГДБОП.

Полицията апелира към всички засегнати лица и такива, които разполагат с информация, да окажат съдействие по разследването.