Снегът и зимната обстановка се върнаха и с тях тежките пътни условия и инциденти.

Снегът причини няколко верижни катастрофи на път за хижа „Алеко” на Витоша, научи bTV от свой зрител.

По информация на МВР при един от инцидентите са пострадали баба с двете й внучета, които са откарани в „Пирогов”. По непотвърдена информация едното от децата е с травма на крака, а другото – с травма на врата.

Снимка: Божидар Георгиев

Очевидци разказаха, че линейката не е успяла да стигне до пострадалите, като се е наложило те да бъдат пренесени на ръце до автомобила на "Спешна помощ".

От зрител на bTV успяхме да разберем, че пътят около станция „Бай Кръстьо” не е чистен и не е опесъчаван.

Снимка: Божидар Георгиев

В един от инцидентите автобус на градския транспорт се е хлъзнал на снежната покривка и се е върнал поне 100 метра назад, удряйки няколко автомобила.

От Столичната община съобщиха, че се извършва опесъчаване на планинските пътища в района, но зрители на bTV сигнализираха, че въобще не е чистено.

В късния следобед пътят беше затворен за движение. от Столичната община посочиха, че се работи с три специализирани машини  и фирмата, ангажирана с обработките в този участък, почиства и опесъчава пътя. Работи се от Драгалевския манастир в посока "Алеко". Снеговалежът в планината е интензивен и се призовават шофьорите да не предприемат пътуване в този участък. 

Снимка: Божидар Георгиев

В рубриката ни "Аз, репортерът" получихме множество сигнали за лоша пътна обстановка.

Снимка: Аз, репортерът

Около 15 ч. по АМ "Хемус" има вече натрупал сняг.

На входа на София от магистрала "Тракия" се е образувал колона от чакащи заради произшествие и затрудненото движение.