Началникът на Пътна полиция в Пловдив гл. инсп. Димитър Димитров е освободен от длъжност заради слаби резултати в работата. Това съобщи директорът на на ОДМВР-Пловдив старши комисар Йордан Рогачев, цитиран от „Фокус”.

Предложението за освобождаването му е направил самият директор на областаната дирекция на полицията, Димитров вече си е подписал заповедта за освобождаване. Бившият шеф преназначен в звено „Отчети и анализи” в Областната дирекция в Пловдив.

Според старши комисар Рогачев, Димитър Димитров не може да контролира подчинените си и не умее да ги насочва по невралгичните точки по пътищата в областта.

„От началото на годината има 53 убити, колко още да чакаме", каза Рогачев.

Според него Димитров не е изказал несъгласието си с освобождаването му от тази длъжност, което значи, че сам е преценил възможностите си.

Все още не е ясно кой ще оглави КАТ в Пловдив. Освобождаването от длъжност се случва на фона на засилени проверки на таксиметровите фирми в областта.

Специализираната операция се провежда от миналата седмица и вече има установени редица нарушения. Някои от проверките са съвместни с НАП и други институции. Очаква се в обхвата на специализираните инспекции да влязат повече от 250 юридически лица, регистрирани в сферата на таксиметровите услуги.