Часове чакане за шофьорите към Околовръстния път на София. Тежкият трафик е заради ремонт на Северната дъга. В момента движението вече е спокойно, но не така е през деня.

Снимка: btvnovinite.bg

Ремонтира се отсечка от около 4 км. В участъка, освен нов асфалт, ще има нови знаци, маркировка и ограничителни системи. Но за хората цената е по-голяма, защото придвижването по алтернативни маршрути предизвиква множество проблеми. Трафикът за Своге и Северозападна България минава от тук. 

Рано сутрин и късно вечер шофьорите от Нови Искър и да искат, не могат да карат бързо - заради задръстванията. Водачите споделят, че придвижването е кошмарно и задръстванията продължават по 2 часа. 

Снимка: btvnovinite.bg

Но това не е единственият проблем. Всеки път щом мине тир, къщата на Антония Бонева се тресе. А състоянието на пътя се влошава все повече. 

„Пътят не ми се мисли к‘во ще стане, и без това не го оправят често. Не знам“, казва Антония. 

Снимка: btvnovinite.bg

Общината обяснява, че планира ремонт и разширение на бул. „Рожен“ тази или другата година. Сега обаче булевардът е основна транзитна артерия. 

Едно от натоварените кръстовища по маршрута през Нови Искър е където автомобилният и тежкотоварен трафик минава през ЖП прелеза, а за по-малко от 24 часа бариерата се чупи цели 3 пъти. Заради това хората искат там да бъде поставен светофар. От общината, макар че ни отказаха интервю, се застъпиха за поставянето му във „Фейсбук“. 

А от АПИ обещават ремонтът на Северната дъга да приключи до края на месеца. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Тежкият трафик, който преминава през Своге ще продължи да минава оттам поне до 15 ноември, когато очакваме да отвори отсечката Мездра-Ботевград и тогава тежкият трафик ще минава откъдето си е минавал години наред“, казва инж. Иван Досев, член на УС на АПИ.