За 20 минути обичайният работен ден на Стефан Станев прераства в извънредна ситуация. Водата на ул. "Солунска" се събира толкова бързо, че не успява да се оттече и влиза в магазина, в който работи Стефан.

"Взехме метлите и чакаме приливната вълна. Преди така не сме се наводнявали. Това е един от по-сериозните дъждове и при положение, че вече веднъж стана, със сигурност и втори път ще стане", разказва той. 

От Столичната община обясниха, че ремонтът на "Графа" не е виновен и са спазени нормите за канализацията и наклона на улиците. Проблемът дошъл от листа и наноси, запушили дъждоприемната шахта.

А междувременно лошото време създаде друг куриоз – в квартал "Люлин 10". Видео в социалните мрежи показва как работници полагат асфалт под проливния дъжд.

"Ние дойдохме и ги спряхме. Техниката седи отсреща, спрели сме ги до подходящо време", каза Пламен Тотев, който е инженер на района.

По-рано през деня положеният асфалт е бил изринат, а дейностите на фирмата, която извършва асфалтирането, няма да бъдат нито приети, нито разплатени от Столична община.

Фирмата е задължена да извърши работата за своя сметка, а към този момент санкциите спрямо нея за некачествена работа са в размер над 600 хил. лева.