За пръв път пред камера говори мъжът, обвинен от съседите си, че е прокопал тунели под центъра на Пловдив, които застрашават старинни къщи в града.

Срещаме се с Мирослав Стамов и адвоката му. Мъжът е посочен от живеещите в две сгради на метри от Римския стадион в Пловдив като човека, който е прокопал земята под сградите в търсене на антични предмети.

Снимка: btvnovinite.bg

„Отричам и абсолютно мога да заявя, че от три години не съм слизал в тези изби“, заявява Мирослав.

Стамов обясни, че не знае на кого са десетките чували с пръст, струпани в мазето. Металните врати, чиято предполагаема цел е да ограничи достъпа до тунелите, също не били слагани от него.

„Тези метални врати, доколкото знам, госпожа Стефанова си поръча една метална врата - тя я плати. Единственото, което съм направил, е да я свържа с човек, който я направи“ казва мъжът.

Снимка: btvnovinite.bg

Стамов призна, че слиза под земята, но според него, за да извършва единствено укрепителни действия на пътеката между двете сгради, която пропаднала през октомври месец.

„Това представлява една кухина, която предпазва носещата стена от атмосферните влияния, събори тази стена, която е подземна където разграничава двата имота, аз я възстанових“, коментира Стамов.

На общо събрание снощи обаче собствениците единодушно заявили, че не са упълномощавали Стамов да извършва каквито и да е ремонти. Дейностите са спрени, докато не се произнесат компетентните органи.

В момента инженер-конструктори обследват безопасността на сградите, под които се намират тайните тунели.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!