Софийската районна прокуратура започва наказателно производство срещу Георги Семерджиев за лично укривателство на семейство Арабаджиеви.

Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от „Фокус”.

Семейство Арабаджиеви бе открито в Испания вчера. След половин година издирване с европейска заповед за арест, двамата съпрузи бяха задържани на Пиринеите.

„Софийска районна прокуратура е уведомена от Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ към МВР за това, че след вчерашното задържане на Георги Семерджиев заедно с Вълчо и Маринела Арабаджиеви в дома на Георги Семерджиев в Кабрера де мер. Днес Семерджиев е бил освободен, тъй като швейцарските власти са оттеглили искането си за екстрадицията му. От Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ при МВР са извършили съответните проверки и са установили, че издаденият от швейцарските власти сигнал за международно издирване на Георги Семерджиев е заличен“, съобщи прокурор Арнаудова.

„Разследването на Софийската районна прокуратура е за това, че е спомогнал Вълчо и Маринела Арабаджиеви - лица, които са обвинени в извършване на престъпление, да избегнат или да бъде осуетено спрямо тях наказателното преследване или да останат ненаказани, без да се е споразумял с тях преди да са извършили престъплението“, каза още тя.

Събират се още доказателства по случая.

Използвани са материали на "Фокус"