В Окръжния съд в Бургас започва делото за катастрофата край Атия, при която загина 16-годишен ученик.   

Момчето беше прегазено на пешеходна пътека на път за училище миналия ноември. Следствието е установило, че шофьорът на джипа е карал с близо 100 км/ч. при ограничение от 60 км/ч. и не спрял на пешеходната пътека.

Автобусната спирка е на главния път от Южното Черноморие за Бургас. Движението в района е натоварено и често стават катастрофи.

След инцидента с момчето кръстовището беше осветено, а релефна маркировка би трябвало да намалява скоростта на автомобилите. 

7 месеца по-късно изграждането на надлез на пътя за Созопол е в ход. Изграждането на пасарелката не пречи на движението, което лятото е изключително натоварено.

Строителството на съоръжението се забавило заради многото незаконни кабели по трасето, които трябвало да бъдат премахнати, обясниха от Пътната агенция. 
Съоръжението се строи и през почивните дни и се очаква да бъде завършено около средата на юли.

По настояване на военните от база Атия височината на пешеходния надлез е удължена с 1 метър от първоначално предвидените 5 метра, за да може под него да минава и военна техника. Това ще го направи най-голямото подобно съоръжение у нас.