Продължаваме с разследването на показния разстрел от снощи на столичното „Симеоновско шосе“. На мястото на убийството на 46-годишния Николай Дракополов собственик на автокъща и криминално проявен се извършва повторен оглед.

Под моста се търсят следи от стрелеца, който стреля два пъти, за да убие жертвата си.

Снимка: bTV

Убиецът е бил професионалист, като е стрелял от далечно разстояние и след показната "екзекуция" тръгва в посока център пеша, според наши източници от разследването. Не се знае дали някоя видео камера е уловила престъпника. 

Мъжът беше застрелян показно с два куршума в луксозния си автомобил пред очите на 11-годишно дете, с което е пътувал. Извършителят все още се издирва.

Снимка: bTV

Убийството е станало малко след 20 часа. Джипът на Николай Дракополов спира на светофар. Точно в този момент нападателят го атакува. Стреля два пъти и бяга.

„Първата кола, която е тук, е подала сигнала. Има и свидетели, които в момента се уточнява, ще кажат какво са видели“, каза Илиана Кирилова, градски прокурор.

Снимка: bTV

На седалката до жертвата е пътувало 11-годишно дете, то не е пострадало. Предполага се, че стрелецът е причакал жертвата си под моста. Бил облечен с анцуг, шал и шапка. Вероятно го е дебнел поне седмица. Не биел на очи, тъй като под моста често се събирали бездомни хора, разказват разследващи.

Убитият е с 22 криминални регистрации за кражби, грабежи, измами.

Според топкриминалиста Ботьо Ботев е рано да се каже дали убийството е поръчково, но със сигурност е добре планирано.

Разследването продължава.