46-годишен мъж е бил показно застрелян с два куршума в луксозния си автомобил на "Симеоновско шосе" в близост до Околовръстното шосе в София. Според официалната версия на полицията става дума за поръчково убийство.

По непотвърдена информация убиецът е бил маскиран. Той е бил под моста вдясно и е причакал джипа на жертвата си да спре на светофара. След покушението е успял да избяга.

Снимка: btvnovinite.bg

Според източници на bTV убитият се казва Николай Дракополов, собственик на автокъща и криминално проявен. Има повече от 20 регистрации в полицията, някои от тях за наркотрафик. 

Снимка: btvnovinite.bg

По-късно прокурор Илияна Кирилова съобщи, че в колата с мъжа е било 11-годишното дете на приятелката му, с която е живеел на семейни начала. Детето е живо и здраво, предадено е на семейството му. На местопрестъплението са открити две гилзи, но тепърва предстои да бъде направен оглед, да се събират доказателства и да се разпитват свидетели.

Сигналът за убийството е подаден на тел. 112 в 20:04 ч. от мъж, който е чакал в автомобила си на светофара и е чул изстрели, съобщи директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Снимка: btvnovinite.bg

Веднага са били предприети действия по отцепване на района, за да се запазят уликите. Все още няма версии за мотивите, по които полицията да работи, продължават да се събират доказателства и разследването е в много първоначален етап и не може да бъде споделена информация, която да попречи на следствените органи, каза Хаджиев.

Снимка: btvnovinite.bg
На място има екип на съдебна медицина, очаква се повторните огледи да започнат сутринта.

Снимка: btvnovinite.bg