Прогнозата за опасно време се оправда. Обилните дъждове вече нанесоха много щети в Западна България.

В Трън вече е обявено бедствено положение. Река Ерма е излязла от коритото си и е наводнила къщи и дворове. Не се съобщава за пострадали хора или животни. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Имаме залети дворни места, плюс една къща. Дворът на училището също, но учебният процес продължава нормално. Няма пострадали хора. За момента отводняваме мазетата. При нас  продължава да вали“, обясни кметът на Трън Цветислава Цветкова.

В Костинброд и Сливница има залети пътища, отнесени мостове, наводнени дворове и къщи.

Заради обилните валежи преля и реката под железопътния мост между Нови Искър и Курило. Има опасност от заливане на къщите в Мрамор и Требич. Язовирът край село Петърч прелива. 

Снимка: btvnovinite.bg

Реката в село Калотина е преляла и е откъснала един от кварталите в населеното място. Залети се дворове и къщи. Отводняват се мазета и приземни етажи.

Водоемът застрашително е покачил нивото си. Пожарникари и полицаи са спасили възрастна и трудноподвижна жена от буйните води. 

Снимка: btvnovinite.bg

Остава усложнена обстановката в София-област. Проблеми има и в района на Годеч. Полицията и пожарната са получили над 200 сигнала за паднали дървета и камъни край Искърското дефиле.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!