Загиналият в Пирин велосипедист е от Великобритания, на 59 г., съобщи Областната дирекция на МВР в Благоевград, цитирана от БТА.

Тялото на мъжа беше открито вчера от отряд спасители от Банско в късния следобед вчера.

Спасителната акция беше организирана след подаден сигнал, че на скалите при водопада в местността "Св. Никола" има изоставен велосипед, а в подножието им се вижда неподвижно тяло.

Причините за смъртта се установяват.

Спасителите от Банско помогнаха днес следобед на туристка от Чехия. Те са получили сигнал за туристка, която е получила травма на единия крак при слизане по пътеката от връх Вихрен към едноименната хижа.

За броени минути спасителите пристигат до пострадалата жена, извършват необходимите и възможни манипулации на място и я свалят с носилка до хижа „Вихрен“, откъдето е транспортирана до лечебно заведение за оказване на квалифицирана медицинска помощ.

За успеха и бързината на акцията допринася и добро стечение на обстоятелствата, допълват от ПСС – Банско. Свидетел на инцидента подава сигнал на тел. 112 и изпраща локацията незабавно в базата на ПСС – Банско, а в близост до мястото се оказват няколко планински спасители доброволци, които бързо успяват да стигнат до пострадалата жена.

От спасителната служба съобщават, че туристката е в добро общо състояние.