Три екипа на Спешната помощ оказват помощ на пострадалите при верижната катастрофа с четири трамвая.

Д-р Денислав Стефанов заснема видео, което показва момента на пристигане на линейката на мястото на катастрофата. На място са за под 10 минути. Оказват помощ на двама от деветимата пострадали.

Снимка: btvnovinite.bg

 
„Едната беше на 51 г., другата на 57 г., качиха се в линейката, с контузии, нямаха счупвания, нямаха кървящи рани“, спомня си медикът.

Сестра Емилия Стефанова допълва, че са се успокоили, когато са видели, че двете жени са можели да ходят сами и няма тежко постарали. Д-р Стефанов и сестра Стефанова са семейство. Заедно са в линейката, заедно са и вкъщи. Те работят от 30 години в Спешна помощ.

Снимка: btvnovinite.bg


„Ние вече се разбираме с поглед, аз знам във всеки следващ момент, той какво ще поиска от чантата“, споделя Емилия.

Срещата ни с тях е в края на 12-часовата им смяна, в която са оказали помощ на десетки, без да имат време за почивка.  На финала на смяната, линейката на екипа, която е на повече от 5 години и има изминати над 200 хил. километра, се чупи. Скоростният лост отказва.

Семейството споделя, че работи в Спешна помощ заради тръпката. Като реаниматори са пращани на най-тежките случаи. Те са сред първите, които помагат на пострадалите при автобусната катастрофа на АМ „Тракия“ преди две години, когато загинаха 6 души и други 20 бяха ранени.