Арестуваха младежа, предал специализираната количка на 9-годишния Илиян на вторични суровини, научи bTV. Предполага се, че той е крадецът, но от полицията все още не са сигурни.

Мъжът е привлечен като обвиняем, а срокът му за задържане беше удължен до 72 часа, когато той ще бъде закаран в сградата на Софийския районен съд за разглеждане на искане за неговото по-нататъшно задържане под стража.

Разпитан е и собственикът на пункта в кв. "Красна поляна", в който е продадена количката. Той твърди, че я купил на символична сума, защото я разпознал и искал да я върне.

Вчера полицията откри откраднатата количка на детето с увреждания, за което ви разказахме в сряда в bTV Новините. Количката е открадната от блока, в който живее момчето. Тя е специално пригодена за неговите нужди.

Вчера през деня по банковата сметка на семейството са направени над 50 превода от хора, решили да помогнат. Средства са дарили и фирми, и частни лица от България и от чужбина. Има превод от 3000 и  от 3 лева.

В късния следобед обаче полицията откри специалната количка на Илиян.

„Много се надявах да се случи нещо такова, защото това си е нашата количка. Вярвам в доброто. Благодаря на bTV и на полицията”, каза майката на Илиян. 

С част от събраните средства родителите ще купят специален стол за вкъщи на Илиян. Друга част ще дарят на семейства в нужда.