Прокуратурата задържа и обвини 24-годишен мъж, влязъл гол в столичния храм „Света Неделя“ и извършил поредица от хулигански действия. Деянията се отличават с изключителен цинизъм, съобщават от държавното обвинение.

На 12 юни към 18:20 ч. обвиняемият влязъл гол до кръста с препасана хавлиена кърпа в храма, вървял след един от дяконите, отправял обидни и непристойни думи на висок тон в присъствието на посетителите.

Около 20 ч. той седял гол на входа на храма и отправил непристойни думи към преминаваща наблизо жена. След това нанесъл множество удари с крака по вратата на външната свещопродавница на храма и влязъл там да преспи през нощта.

На следващия ден около 10:40 ч. извършил непристойни действия в храмa „Света Неделя“, а след това отправил обидни думи спрямо председателя на църковното настоятелство на храма.

Мъжът е осъждан. Предвид криминалното му минало и възможността да извърши друго престъпление или да се укрие е задържан за 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.