33-годишен мъж е задържан заради побой над малолетно момче в софийското село Вакарел в условията на домашно насилие, съобщиха от Районната прокуратура в Самоков и Областната дирекция на МВР-София.

Вчера в РУ-Ихтиман е постъпил сигнал от кмета на село Вакарел, че жителка на селото му е заявила, че мъжът, с когото живее на семейни начала, е нанесъл побой на детето ѝ.

Понастоящем е установено, че в периода от 22.01.2024 г. до 24.01.2024 г. в частен дом в с. Вакарел, община Ихтиман, бил нанесен побой на малолетно момче. На пострадалия били причинени кръвонасядания в областта на лицето.

Незабавно е задействан координационен механизъм за взаимодействие между институциите и организациите с участието на представители на прокуратурата, полицейския орган, кметството на селото, личния лекар на детето и социалните служби.

Пострадалото дете е изведено от семейната среда и е под надзора на отговорната институция.

Извършителят на деянието – 33-годишният Д.Ц., е привлечен в качеството на обвиняем. С постановление на прокурор от Районна прокуратура – Самоков той е задържан за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Разследването продължава под надзора на прокуратурата.