Полицията в Пловдив арестува 37-годишен кредитен инспектор, който в извънработно време давал незаконни кредити с големи лихви на физически лица. Това съобщи кореспондентът на bTV в региона.

Мъжът прикривал дейността си с денонощен магазин за алкохол и захарни изделия, където продавачките събирали за него дължимите суми от длъжниците.

Снимка: Емил Кацаров

При извършения арест в дома му са открити записи на заповеди на около 10 хиляди лева. За 3 години лихварят е ощетил поне 25 лица. Спечелил е десетки хиляди левове от високи лихви.

Лихварят ангажирал в дейността си и съпругата си, която управлявала малкия семеен магазин за цигари и алкохол. Лихвата всеки месец скачала с 15%, като тези, на които били отпускани заеми, били задължавани да подписват записи на заповеди и да залагат имуществото си.

"При претърсванията и изземванията се намериха запис на заповеди, тефтер, в който бяха записани имената и  сумите, които са представяни на лицата срещу висока лихва", обясни ст. комисар Йордан Рогачев, директор на ОД на МВР-Пловдив.

Сигналът за незаконната дейност дошла именно от пострадал длъжник. Последните два месеца 37-годишния мъж бил под полицейско наблюдение.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!