Задържаха 1,8 кг контрабанди златни накити на ГКПП „Капитан Андреево“. На 2 август на пункта пристига лек автомобил с българска регистрация на път от Турция за България. Шофьорът и петимата пътници - български граждани, заявяват, че не пренасят стоки за деклариране.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която във фабрична кухина предна пасажерската седалка са открити 24 полиетиленови плика, съдържащи изделия от жълт метал. При извършен личен преглед на водача в бельото му са установени три прозрачни плика също с изделия от жълт метал.

Според направената от вещото лице експертиза откритите накити са с общо тегло 1838,20 грама на стойност 165 438 лв.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково.

Спрямо водача наложена парична гаранция, както и забрана да напуска страната, освен с разрешение на наблюдаващия прокурор. 

Само преди няколко дни бяха открити близо 3 кг златни и сребърни накити, скрити в специално изграден тайник на автобус. От началото на годината до момента митническите служители на "Капитан Андреево" са задържали близо 83 кг изделия от благородни метали.