За туристите в София – театър на английски. Столицата отчита, че ръстът на туризма продължава, като за първите девет месеца гостите в хотелите са се увеличили с нови 3%.

Най-много са туристите от Италия, Германия, Израел, Испания и Великобритания - според гидовете от "Сдружение 365". Сега освен безплатните пешеходни турове е факт и първият театър изцяло на английски език в столицата.

Една разходка в София, но не из туристическите забележителности, а сред типичните столични персонажи. Постановката "Love Sofia" е написана по книгата на Александър Шпатов "На живо от София".

„Всички актьори в постановката са българи, софиянци. Петимата актьори, които всъщност сме и гидове, приветстваме хората в София и след това им показваме една истинска любовна история”, разказа актрисата Анна Симова.

Актьорите играят 12 образа. Боян Петров влиза в ролята на принца.

„Той е едно обикновено момче от града, което има своите проблеми, има своите навици свързани със София, което търси истинската любов, както всички ние и в крайна сметка я намира”, заяви Боян Петров.

Режисьор е Никола Стоянов, който изгрява на малкия екран в сериала "Революция Z".

„Екипът е супер, актьорите са бижу. Въобще имам късмет, че събрах екип, които първо, че оправдава моите очаквания и даже ги надхвърля, и второ, че са изключително симпатични хора”, каза режисьорът Никола Стоянов.

С постановка си искат да покажат на чужденците София, такава каквато е, с всичките си красиви улици и проблеми, а премиерата е на 7 декември.