Тревожни данни в разгара на поредната акция на "Пътната полиция". В рамките на три дни през изминалата седмица войната по пътищата взе 15 жертви.

От началото на годината са станали 2678 тежки катастрофи, при които има пострадали или загинали. Жертвите на пътя са общо 228, а ранените - 3343.

Само в рамките на три дни през миналата седмица в тежки катастрофи са загинали 15 души. Това е и причината от "Пътната полиция" да вземат мерки.

Проверява се за всичко - пожарогасител, аптечка, дали са в изрядност светлините, обясни инспектор Мария Ботева.

Преглежда се и досието на водача.

Снимка: БГНЕС

Освен с мобилните камери контрол се извършва и със системата "Трафик", която автоматично "чете" дори стикерите по автомобила.

"И в движение засича издирващи се автомобили. Автомобили без гражданска отговорност, която после се обработва допълнително”, посочва Веселин Павлов от "Пътната полиция".

От началото на акцията нарушенията са над 14 000 хиляди. От тях над половината са електронни фишове за скорост.

Дисциплиниращо - така шофьори пък определят ефекта. Акцията продължава и уикенда. 

Снимка: btvnovinite.bg

В петъчния следобед движението по магистралите беше затруднено. 13- тият километър от автомагистрала "Тракия" е едно от трите места по магистралата, на които се извършват ремонтни дейности и движението беше организирано в две ленти в посока Бургас.

Движението беше затруднено и по автомагистрала "Хемус" в района около виадукта "Потоп". Там също има ремонти и бяха създадени две ленти в посока Варна.