Получаване на пенсии на ръка в стара тенекиена автобусна спирка. Такава е ситуацията в шуменското село Тимарево, където заради проблем с помещението на пощенския клон вече втори месец местният служител раздава парите без охрана и на открито.

Снимка: bTV

Пощенският служител Мехмед Сюлеймнан пристига в Тимарево с личния си автомобил. Вече втори месец раздава пенсиите на ръка в стара автобусна спирка.

Друг вариант няма, защото без обяснение още през декември, кметът на селото поискал пощите да освободят помещението, в което бил клонът. Налага се да раздава пенсиите в рискова обстановка.

Снимка: bTV

„Опасно е наистина, но в момента трябва да си изпълнявам задълженията, така че нямам друг вариант за в момента. Не може да се намери удобна стая или удобно помещение, където да сме“, каза Мехмед Сюлейман - пощенски служител.

Полицията няма специален ангажимент да осигурява охрана, а жителите на Тимарево не крият, че са притеснени.

Кметът на Тимарево не даде обяснение, защо се е стигнало до тази ситуация. В търсене на решение от проблема от „Български пощи“ са поискали официално съдействие и от областната администрация в Шумен, а предвид ситуацията при следващото раздаване на пенсиите ще има и полицейска охрана.