Председателят на парламента Ива Митева наказа със забележка заради неприлични думи депутатите от "Има такъв народ" (ИТН) - Филип Станев, Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и от "БСП за България" - Георги Свиленски.

Реплика на Георги Свиленски стана причина за поредица от процедури по начина на водене и лични обяснения. Стигна се до неприлични думи и обиди на народни представители.

Размяната на реплики между депутатите стана, след като гласуваха актуализацията на пенсиите да стане от 25 декември.

Георги Свиленски попита има ли сватба и годеж между ДПС и ИТН, а колегата му Стоян Мирчев допълни, че Йорданов бил булката, а Филип Станев - шаферката.

"Сватбата е ясна, партито ще е довечера най-вероятно в "Делта Хил" при чичо Славчо", каза Мирчев.

Филип Станев в лично обяснение посъветва Мирчев да спре да се държи като мъж с едро тяло и заешко сърце и да спре да всява интриги.

Колегата му Тошко Йорданов също в лично обяснение посочи, че БСП е "доста шавлива политическа булка".

"Влязохме в тази история, защото вие приехте три различни неща и забъркахте тази каша", каза Йорданов. Той се обърна към Стоян Мирчев от левицата с думите, че само маймуните помнят три минути.

Станислав Балабанов също се включи с искане за процедура като заяви, че досега е мислил Свиленски за "палячото на групата", а това се е оказал Мирчев.

Последваха поредица от процедури на депутати от левицата по начина на водене към председателя Ива Митева с искане да бъдат наложени наказания за неприлични думи и обиди на депутати от ИТН. Митева отговори, че от левицата призовават към спазване на правилника, а самите те не го спазвали.