И тази вечер протестното шествие тръгна в 21 ч. от Триъгълника на властта към „Орлов мост“, където има постоянна блокада. Организаторите не са давали информация дали в 44-ия ден на недоволство срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев ще има нови акции. 

Блокирани остават още кръстовището пред Министерския съвет и Ректората на СУ „Св. Св. Климент Охридски“. 

Недоволните са убедени, че ще постигнат исканията си – оставка на кабинета, Гешев и въвеждане на електронно гласуване.

По думите им през последните дни броят им е по-малък, но очакват през септември, когато отпускарският сезон приключи – да станат по-многобройни. Към 23:30 ч. протестът приключи с филм за антиправителствените демонстрации в Украйна през 2013 и 2014 г.

Снимка: btvnovinite.bg

Междувременно, на бул. „Ситняково“, където преди няколко дни имаше ескалация на напрежение, тази вечер се проведе демонстрация срещу насилието.

Събралите се обявиха, че всеки ден до неделя между 20 и 22 ч. ще бъдат на това място, за да покажат несъгласието си с блокадите в София и агресията. Техният протест се провежда на тротоара и няма затруднение в трафика по платното.

Те уточниха, че демонстрацията им е законна и са уведомили Столична община за проявата. Според тях другият протест не е мирен, и затова са внесли подписка в СДВР за нарушаването на обществения ред в София.