Свикнали сме да виждаме девиза  "Съединението прави силата" всеки ден. Депутатите го приемат за свое верую, но не винаги са смирени пред него.

Идеята именно това да е мотото ни пред Европа се ражда сред участници в проучване на “Галъп Интернешънъл” още миналата година. То печели над 33% подкрепа, на второ място с 16 процента е "Заедно можем повече"
Вече знаем, как ще звучи, Съединението прави силата" и за чужденците. Мариана Хил, разсъждава върху превода и с други тънки познавачи на английския и така се стига до "United we stand strong."

“Всъщност, превода United we stand strong е взаимствано от една английска поговорка, United we stand, divided we fall, това е повелята и на нашия хан Кубрат за снопа пръчки, това е и европейска идея.", коментира тя.
Хил казва, че в английския му вариант има и впечатляващи съгласни: "Р" е силен звук, р е мощен звук, ето Стрррроонг!"

Художникът Тодор Ангелиев, който създава логото за председателството ни, вече размишлява и как би изглеждало то върху пощенска марка: „Ето логото бил седяло добре и на самолет. Би седяло и на вратовръзка и на шалче добре, ето има и варианта, ако е в розово”.

Логото съчетава в себе си шевица, кирилица и трибагреник.