"От доста време съм с охрана", това заяви пред bTV лидерът на РЗС Яне Янев. Той сподели, че го пази един служител от НСО заради „куп безобразия, които са се случили преди време”.

Вероятно той има предвид взривовете пред офисите на РСЗ и ДСБ в София през юли м.г. Тогава в официална декларация хората на Янев обясниха, че "това е ръката на безнаказания политически произвол, на готовата на всичко еднолична власт на мутрополитиците от ГЕРБ“.

Яне Янев днес заяви още, че не са му дали служебна кола след като е оглавил новосформираната анкетна комисия за проучвания на случаи и факти за корупция по високите етажи на властта. Заради поста там заплатата му щяла да се вдигне с около 300 лв., обясни самият Янев, но обясни, че това са дребни битовизми.

"Не искам да намесвам имена, но ще кажа, че в продължение на 10 - 15 години има енергийна мафия, която източва пари от републиканския бюджет", разкри Янев.

На забележка на водещата, че времето напредва, гостът отговори: „Аз свършвам много по-бавно, отколкото вие предполагате”.