Детето – това е мечтата, най-силната обич, бъдещето. Съдбата на всяко семейство се променя с появата на децата и пулсира в синхрон с тяхното щастие и нужди. Понякога се случва тази съдба да е трудна и понякога трябва всички ние да се обединим, за да помогнем.

Бившият футболист и настоящ треньор на „Миньор“ Перник Христо Янев разказа в предаването COOLt за инициативата "Всяко дете заслужава", за сдружение "Седем истории" и за желанието му да изгради терапевтичен център за деца аутисти.

Миналата година Христо Янев изкачи Монблан, за да популяризира инициативата.

„Има дни, в които се връщам с много живи спомени и емоции. Държат ме в крайности, които понякога ме навеждат на мисълта, че съм направил нещо лудо, но и нещо, което си заслужаваше“, сподели той.

Изграждането на терапевтичен център според Христо Янев е нещо, което е важно за обществото ни.

„С него децата и техните родители ще имат по-добро бъдеще и равен старт в обществото. Специалисти, които са добре подготвени и знаят какво правят да дадат точните насоки на родителите и да покажат на децата пътя, който да поемат и да бъдат като останалите“, каза още спортистът.

„Хората трябва да разберат, че децата аутисти са като всички нас, просто им трябва начален старт“, допълни той.

„Седем истории“ е дарителската кампания за изграждането на терапевтичен център за деца с проблеми в развитието и комуникацията. По думите на Янев са нужни около 500 000 лв. До момента са събрани около 17 000 лв.

Как можете да дарите средства за терапевтичния център - разберете ТУК.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!