Няма опасност за живота на жената, простреляна по време на новогодишно празненство в Ловеч. 

Снимка: btvnovinite.bg

Нов момент в разследването е следственият експеримент. В следобедните часове, хората от блока бяха събрани, за да заемат и повторят позицията и действията си от новогодишната нощ. 

Целта е разследващите да определят евентуално траекторията на куршума и мястото, от което е стреляно. 

Снимка: btvnovinite.bg

Все още няма заподозрян за стрелбата. От МВР обясниха, че изстрелът вероятно е произведен с късо оръжие и е бил директен, а не рикошет.

Пети ден след инцидента обитателите на блок 327 в ловешкия квартал "Младост" още не могат да се отърсят от преживяното.

Снимка: btvnovinite.bg

"Реално и аз можех да бъда. За притеснение са нещата, тъй като това не е нормално... Може и да е случайно, може и да е умишлено, не знам. "Все едно ток мина през мен“, каза тя и просто се срина", споделя Диана Стефанова, съседка на простреляната.

Стефан Стефанов бил на метър и половина зад хорото, което снимал с телефона си.

"Тя ми се строполяса в краката, като отрязано дърво", разказва Стефан.

От МВР все още не могат да кажат откъде е дошъл изстрелът. Няма и заподозрян.

"Предполагаме, че е от жилищните сгради, а огнестрелното оръжие е късо. Затруднява ни фактът, че куршумът все още не е изваден от жената. Предполагаме, че изстрелът е директен. Ако е случаен стрелецът, нека се обади, има и грешка, има и прошка, има и наказания", заяви пред bTV вътрешният министър Христо Терзийски.

Животът на пострадалата жена е извън опасност, но тя все още е прикована към болничното легло.

Снимка: btvnovinite.bg

"Чувства се добре, мърда си левият крак и днеска ми каза, че ще почнат процедури нали по раздвижването, да се раздвижи и крака", казва съпругът на пострадалата Мирослав Тодоров.

Междувременно кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова обясни, че ще настоява за законови промени. 

"Може мъничко да се допише законът и да се забрани използването въобще в жилищните квартали в чл. 60 и аз вярвам, че МВР и правителството, народните представители ще помислят малко повече и върху това да се оптимизира регулацията", казва Маринова.

Снимка: btvnovinite.bg

И тази година е имало общинска забрана за безразборна употреба на пиротехника в празничните дни, но тя отново е била пренебрегната.

Пострадалата жена засега остава в болница, защото лекарите се опасяват от посттравматична инфекция, която е често срещана след такива рани.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!